El consistori impulsa la creació d’una comissió de seguiment

L’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, acaba de fer públiques les mesures adoptades arran de l’incendi ocorregut el passat 7 de setembre i de la reunió mantinguda aquest dilluns, dia 20, a la seu de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida amb representants de la Conselleria de Medi ambient. La primera decisió presa és la creació d’un registre d’afectats “per tenir una completa informació dels mals produïts i elevar-la a les administracions d’àmbit superior”.

El document també recull les instruccions rebudes des de la Generalitat valenciana com l’ajornament de les tasques de reforestació i de regeneració “per veure l’evolució de la natura” i poder-hi adoptar llavors les mesures a prendre. Igualment, la Conselleria enviarà una autorització genèrica per a què els propietaris dels terrenys afectats ubicats en zona forestal puguen talar els arbres cremats; uns treballs que poden realitzar els efectius del departament si així se’ls permet mitjançant la instància disponible a les oficines municipals.

A més, l’Ajuntament de Bocairent participarà a una assemblea de caire comarcal que es realitzarà en breu baix la coordinació de la Conselleria de Medi ambient per a la posterior coordinació local de totes les persones que s’han ofert com a voluntàries. Addicionalment, el consistori va a formar una comissió de seguiment integrada per regidors i per representants de les entitats vinculades amb la natura i dels propietaris per a tasques “d’estudi i d’assessorament”.

Finalment, Ferre agraeix la col•laboració de tots els veïns “per la seua actitud i ajuda” que van evitar que “les conseqüències hagueren estat més desastroses”. Aquest fet és una “mostra indubtable de la bonhomia dels bocairentins i bocairentines i del compromís per la seua gent i la seua terra” segons reflecteix un primer ban de gratitud emés el 12 de setembre després de què les flames afectaren 1.165 hectàrees, el que suposa un 12% del terme municipal.

+info: http://pista.dva.gva.es/cmpal/download/46072/2010-09/21/nou_ban_incendi.pdf

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *