Miguel Cantó, en l’apartat individual, i la Junta local de donants de sang, en el mèrit cívic i social, reben les distincions

La festa dels valencians tindrà a Bocairent com a preàmbul el lliurament dels Premis 9 d’Octubre al llarg d’una gala que se celebrarà el dia 8 a les 20.00 h al Teatre Avenida. La vàlua de cada guardonat serà exposada mitjançant un audiovisual i la part artística anirà a càrrec del grup de danses Cardaors; a continuació, un sopar de germanor posarà el colofó a l’activitat. La programació especial per commemorar l’efemèride es completarà ja en la vesprada del dia 9 amb un contacontes a la Plaça de l’Ajuntament (18.30 h) i amb el tradicional Espai de poesia a la Cafeteria Esglai (20.00 h).

Enguany, els Premis 9 d’Octubre serviran per realçar la llarga trajectòria de Miguel Cantó (1 de febrer de 1929) en l’àmbit cultural com a actor teatral, corresponsal periodístic als anys 70, membre de diferents comissions i, principalment, com a escriptor, una parcel•la que ve conreant des de 1950 havent-s’hi endinsat en un ampli ventall de gèneres literaris (contes, poesia, sainet, assaig, etc.). Per la seua banda, el guardó al mèrit cívic i social recaurà en la Junta local de donants de sang, constituïda en 1976, tant per facilitar les donacions com per la seua tasca de conscienciació de la seua importància; a més, pretén ser un reconeixement a tots els voluntaris que participen en aquest acte altruista que salva vides.

La decisió va estar presa pel Consell municipal de Cultura en la sessió de 13 de setembre, la més nombrosa fins el moment amb un total de 22 participants amb dret a vot. Aquest fet demostra “la plena consolidació de les distincions en la seua segona convocatòria”, segons la regidora de l’àrea, Noelia Vañó, i la rellevància dels elegits “ja que són triats per un òrgan plural del què formen part les associacions del ram i tots els partits polítics del ple municipal”. A més, apunta Vañó, “la iniciativa ens permet comptar amb un pòrtic excepcional a la jornada on reivindiquem el nostre sentiment com a poble”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *