Des del BLOC JOVE considerem que el model de fira “Russista” trasllada a la festa de Xàtiva les mateixes carències que imposa a l’Ajuntament; una total mancança d’idees, decidia i decadència embolicada amb unes formes grandiloqüents que s’incorporen amb costosíssimes ficades en escena. La manca d’idees la tapen a base de talonari, es clar”.

Des de les primeres fires de la democràcia fins l’actualitat han passat, si fa no fa, trenta anys, i si tornar al model d’aquells anys no es un objectiu actual, persistir en el model que perdura la meitat d’eixe període es, per dir-ho d’alguna manera suïcida.

Alguns teòrics afirmen que la programació cultural ha de satisfer les expectatives (preferències) de totes les faccions que composen el grup social al que es dirigeix. En el cas de Xàtiva, aquesta màxima queda totalment anul•lada, doncs la programació es formula de manera unipersonal i sense tenir en compte les diferents sensibilitats de la població a la que s’adreça.

Bàsicament, per formar part de la programació de fira, cal complir els següents paràmetres: Que li agrade a Rus, que a priori es garanteix el ple total, cosa que es senzilla si els actes son de franc: inauguració, cloenda i concerts gratuïts que paguen tots els pobles de la província de València a traves de la Diputació.

Al BLOC JOVE estimem que l’evolució de la Fira de Xàtiva ha de capgirar a un model popular i participatiu, que combine tradició i modernitat, i econòmicament sostenible.

La Fira ha de ser una plataforma per a la producció artística local. També ha de donar cabuda a la producció cultural en valencià i ha de donar cobertura a les preferències de la gent jove i major amb una combinació equilibrada d’espectacles per al públic de totes les edats.

Fdo.: Bloc Jove Xàtiva. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *