El regidor d'Hisenda, Cristóbal Barceló, ha recordat que és una promesa electoral i que "Calia una baixada d'impostos capaç d'estimular l’economia i dur a terme polítiques progressistes i socials a partir del realisme i el sentir de les famílies, comerços i empreses".

El govern d’Amparo Canals presenta una proposta de modificació d’ordenances fiscals, que contempla una baixada impositiva mai vista a Benigànim. D’entrada, baixa un 13% el tipus impositiu del rebut de contribució (IBI), perquè torne a situar-se en el 0’65%, el mateix que durant l’últim govern socialista de 2007. Els socialistes recorden que amb els anteriors governs del PP havia arribat al 0’99% que, junt amb la revisió cadastral, havia fet insostenibles els impostos que pagaven els veïns i veïnes de Benigànim.

Malgrat de la delicada situació financera municipal, el nou govern socialista, ha aplicat un ample dispositiu de mesures fiscals conscient del sentir d'economies domèstiques, empreses i comerços. Així, per exemple, s'introdueixen per primera vegada bonificacions d’impacte mediambiental i ecològic en el rebut de contribució de les edificacions que fan inversions d’estalvi energètic, així com en el rebut de circulació dels vehicles menys contaminants. Les bonificacions en l’IBI s’amplien també a famílies nombroses, a activitats d’especial interès i a zones de preeminència agrària.

Pel que fa a la plusvàlua municipal, la reducció general és del 60%, es bonifica el primera habitatge en favor del familiar i s’introdueix l’exempció en les dacions a entitats financeres. També es proposa l'eliminació d'una de les taxes més conflictives dels darrers anys, la d'entrada de vehicles per xafar la vorera que se substitueix per una taxa mes ajustada a la realitat com és la de guals i reserves.

A més, entrarà en vigor una nova ordenança reguladora del servei de recollida i transport d'escombraries i residus, que l'anterior govern havia deixat de cobrar en agost de 2014, que introdueix una mesura amplament reclamada pels ciutadans com és la distinció de tarifes per a les casetes de segon residencia. Pel que fa a la resta de taxes, es bonifiquen les llicencies d’obres, tant majors com menors fins a 60.000 euros, i s'aplica una reducció del 75% de les taxes per ocupació de taules i cadires i en les llicències d’obertura d’establiments.

Tal com ja anunciaven els socialistes al seu programa electoral, i com ha recordat el regidor socialista d’Hisenda, Cristóbal Barceló, "els impostos havien tocat sostre, i els veïns i veïnes de Benigànim havien patit una pujada impositiva que feia insostenible la situació, de tal forma que es feia necessària una forta baixada impositiva que aportara liquidesa a les famílies per a estimular així l’activitat econòmica i afavorir les economies domèstiques més afectades per la crisi".

Foto portada: Cristóbal Barceló (PSPV), regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Benigànim.

Alejandro Muñoz – Empresa Multiservicios te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *