L’objectiu principal del programa de senderisme es donar a conéixer els nombrosos recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que rodegen la Vall. Mitjançant aquest projecte la Mancomunitat vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

El president de l’entitat, Juan A. Puchades Arce, ha manifestat: “el que va començar com una simple afició, la de caminar a l’aire lliure, s’ha convertit en un esport complet que cada dia capta més adeptes”, ha continuat: “caminar és un dels exercicis físics més senzills, còmodes i complets que existeixen a dia de hui”.

“Per als amants de la natura, el senderisme és una de les millors opcions ja que a més de ser una excel·lent  activitat física presenta el paisatge i els recursos culturals com valor afegit a les rutes” ha conclòs el President.

Dissabte 2 de novembre: Carrícola

Realitzarem la mitja de la mitja. El recorregut és el barranc del castell, el castell de Carrícola, la font del Melero, el corral de Faus, el corral i la nevera de Diego, els Fontanarets, la nevera Carcaixent, la casa de D. Miguel, la font Freda i  l’Ametla de Palla. La longitud total és de 14 km i el temps aproximat és de 5 hores. Presenta una dificultat mitja-alta i mereix la pena descobrir les escultures que formen part del Biodivers Carrícola.

Diumenge 3 de novembre: Pinet

Realitzarem la ruta al Surar de Pinet. L’eixida serà a les 9h del matí des de l’Ajuntament de Pinet en direcció a Llutxent fins la bàscula, des d’ací agafarem el camí cap al surar. L’anada tindrà una durada de unes dues hores ja que el camí és ascendent fins els 851m d’altitud als qual es troba el surar. Allí pararem i esmorzarem, desprès d’agafar forces continuarem per una antiga senda fins el mirador, lloc on podrem divisar la Marina Alta. El camí de tornada és en sentit invers fins un punt on es desviarem a la dreta per poder contemplar fleixos. La longitud total és de 9 km i el temps aproximat és de 5 hores. Presenta una dificultat mitja-alta i mereix la pena descobrir el surar més meridional dels existents a la Comunitat Valenciana caracteritzat per la seua bellesa i raresa botànica.

Per a més informació www.valldalbaida.com La Vall d’Albaida, disfruta-la amb els 5 sentits.

Organitza: Departament de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

Col·laboren:  Ajuntaments de la Vall d’Albaida i centres excursionistes de la comarca.

Recomanat per: TOimprove agency i Portal Comarcal. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *