Amics del Poble Saharauí de Xàtiva han participat en la manifestació de Madrid aquest dissabte 10 de novembre de 2012 en la qual s’ha denunciat la continua violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental i s’ha reclamat que es finalitze el procés de descolonització i es realitze el referèndum d’autodeterminació que ha de portar al poble sahrauí cap a la independència. Un autobús ple de gom a gom arreplegà a la gent a Xàtiva, Canals i Ontinyent per tal de trobar-se amb els altres autobusos que havia organitzat la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharauí del País Valencià (FASPS).

Milers de banderes amb el lema “Sàhara Lliure” han onejat en els carrers de Madrid. I centenars de milers de persones desplaçades de tot l’estat espanyol s’han manifestat a Madrid per a denunciar l’actitud del Govern del Marroc i per exigir al Govern espanyol que condene la violació dels Drets Humans al Sàhara Occidental per part de Marroc i que done suport clar a les resolucions de l’ONU per a la celebració del referèndum d’autodeterminació. Des d’Atocha fins a les portes del Ministeri d’Exteriors, els crits que més s’han escoltat  són “¡Sáhara libertad, Polisario vencerá!” o “Marruecos culpable Espanya responsable”, amb banderes saharauís i pancartes provinents de tots els col·lectius de suport al poble saharauí de l’estat espanyol.

La manifestació ha estat convocada per la Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sáhara (CEAS-Sáhara) i per la Plataforma por la Libertat del Pueblo Saharauí.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *