L’Ajuntament d’Alginet aprova una moció, demanant el canvi de Departament de Salut, per a que s’assigne el municipi a la nova Fe en quant aquest hospital es pose en marxa.

La moció, presentada pel grup municipal IdEA-EU-Verds, va ser aprovada en l’últim Ple, amb els vots a favor de tots els grups de l’oposició, encara que el Partit Popular votà en contra.

En concret, la moció recollia dues demandes a la Conselleria de Sanitat. En primer lloc, el canvi de Departament de Salut per al poble d’Alginet, de manera que aquest passe a dependre del nou centre hospitalari que s’espera que es pose en marxa cap a finals d’any al barri de Malilla de València, a l’entrada de la ciutat per la Pista de Silla. I, a més, que la Conselleria faça efectiva, a curt termini, la teòrica llibertat d’elecció de metge i centre hospitalari que ara se suposa que tenen tots els ciutadans.

Aquesta petició ve motivada per la insuficient oferta de transport públic de que disposen actualment els veïns d’Alginet per acudir a l’Hospital de la Ribera, 2 expedicions d’anada i 2 de tornada en autobús al llarg de tot el dia. La qual cosa fa que molta gent haja de dependre d’amics o familiars, o perdre mig dia per haver d’anar a una visita de només 10 minuts. Ja que, d’altra banda, per anar a València, ara mateix, els veïns d’Alginet disposen del servei de Metrovalencia que fa una expedició cada 45 minuts, i en hora punta cada 27 minuts, i amb un adequat transbordament en la línia urbana d’autobús que posaran en marxa, fàcilment s’arribarà al nou hospital.

A més a més, s’argumentava que, per a aquells que tenen plena disposició de cotxe particular, la situació quasi no es modifica respecte a l’actualitat, perquè malgrat que la nova Fe estarà un poc més lluny d’Alginet que l’hospital de la Ribera, en temps de viatge la diferència només és d’un minut, segons el cercador de Google.

El Partit Popular al•legava no obstant, fent palés el seu desconeixement del funcionament del sistema de transport públic metropolità, que anar a l’hospital a València en transport públic podria costar si es feia el canvi més de dues hores i que si ja hi havia llibertat d’elecció no calia canviar res.

La resposta de tots els altres grups municipals va ser però, que aquesta llibertat no és efectiva, pels entrebancs que posa l’administració valenciana quan algú es planteja fer qualsevol canvi de metge, i que en tot cas, vist que ni des de l’ajuntament ni des de la Conselleria anaven a millorar el servei actual d’autobús per anar a la Ribera, el millor era fer el canvi d’adscripció, de manera que s’assegurara als veïns una major oferta de transport públic per acudir al nou Hospital de referència i, posteriorment, si hi ha algú que vulga continuar amb l’Hospital d’Alzira que ho demane, exigint eixa llibertat de canvi.

Però a més, com indicà el portaveu d’IdEA, “no és cert que en el viatge a València al nou hospital s’haja de tardar més de dues hores; perquè malgrat que el servei del trenet deixa prou que desitjar, de l’estació d’Alginet a l’estació d’Hospital, on es transbordaria en l’autobús urbà, el tren tarda 37 minuts, i eixe recorregut en autobús per la nova ronda urbana no costarà més de 10 minuts entre l’estació i la porta de la nova Fe”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *