El dirigent provincial va fer una defensa del paper de l’agricultura, incidint en el seu potencial per a la reactivació econòmica i per a la creació d’ocupació. Entre els presents, l’alcalde del municipi, Rafael Soler, aplaudia les paraules de Rus mentres al seu poble continua paralitzant qualsevol iniciativa relacionada amb el camp.

“Per segona vegada, els socialistes li demanem a Soler la convocatòria del Consell Agrari Municipal, recordant-li que 5 dels 11 membres que el componen li ho han demanat per escrit. Per a nosaltres, les manifestacions de Rus posen en evidència la hipocresia dels populars”, afirma el regidor socialista Ximo Vidal. 

Amb xifres en la mà, és fàcil comprovar el potencial de l’agricultura per a la reactivació econòmica. A nivell nacional, el passat mes d’abril es va produir una reducció de l’atur en el sector agrícola en 8.030 persones (un 3,74% menys d’aturats). Pel contrari, a La Pobla Llarga en el mateix mes l’atur agrícola va augmentar un 4% coincidint amb la negativa de l’alcalde a debatre la proposta de creació d’un Banc de Terres per considerar-ho “tema no urgent”.

Cal recordar que la iniciativa per a la creació d’un Banc de Terres a La Pobla Llarga consistix en crear un registre de caràcter públic per a facilitar el contacte entre els propietaris de parcel·les cultivables dins del terme municipal i les persones que puguen estar interessades en treballar la terra. La proposta va ser formulada pel representant socialista en el Consell Agrari, però compta amb el recolzament d’altres 4 membres. Porta obstaculitzada des del passat mes de març.

Per tots estos motius, els socialistes de La Pobla Llarga demanen a Alfonso Rus que cride a consultes a Soler per vore si així aconseguix que reflexione sobre la importància del sector agrícola en el municipi de La Pobla Llarga.

Foto portada: Rafael Soler, alcalde de La Pobla Llarga. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *