Aquest acte, al qual acudien representants socialistes de diversos municipis de La Vall d’Albaida, s’emmarca en la campanya “El teu poble no es toca” organitzada pels socialistes valencians “per entaular un diàleg amb els homes i dones que viuen en els pobles xicotets i que es veuen amenaçats per culpa de l’avantprojecte de llei”, explicava Rebeca Torró, Secretària de Política Municipal de l’Executiva Socialista de La Vall d’Albaida que lidera Jorge Rodríguez. L’avantprojecte estableix diversos graons per a la concentració de serveis, sent els més afectats en la potencial reducció de serveis els municipis menors de 5.000 habitants, el que suposa el 88% de les localitats de La Vall d’Albaida (totes excepte Ontinyent, l’Olleria, Albaida i Benigànim).

Torró manifestava que “és un atac directe al municipalisme, una mesura anticonstitucional que pretén deixar els ajuntaments en mans de tecnòcrates, i que en eliminar serveis públics a les localitats afavorirà l’aparició d’empreses privades que realitzen les seues funcions, a un cost per a la ciutadania. Un negoci per a uns pocs i una reducció de serveis per a tots”, exposava.

L’avantprojecte de la nova llei de bases de règim local plantejada pel PP afectarà la prestació de serveis socials especialitzats com cases de la cultura, centres de promoció de la salut, serveis de teleassistència i ajuda a domicili, serveis de formació per a l’ocupació i el foment empresarial, serveis de vigilància, neteja, conservació i manteniment de col·legis públics, entre altres. Tampoc podran gestionar els ajuntaments, i per tant no podran garantir la seua prestació, serveis com escoles infantils, cases de joventut, arrendaments socials, o programes sobre la tercera edat, entre d’altres.

“Per a les families que no tenen ni per a pagar la llum, haver de desplaçar-se per a tramitar un lloguer social és un problema afegit, per exemple. És una llei sense cap ni peus que afavorirà que la gent deixe els pobles per anar a les ciutats, a base de perjudicar la qualitat de vida dels veïns i veïnes, i davant d’açò els socialistes no anem a deixar de mobilitzar-nos a les institucions i també al carrer, perquè volem que els ajuntaments puguen seguir donants serveis i els municipis siguen llocs on viure dignament”, concloïa. La campanya “El teu poble no es toca” es reprendrà aquest cap de setmana a Benigànim, Quatretonda, Castelló de Rugat i Salem; el 11 de maig a Benissoda, Albaida, Atzeneta d’Albaida i El Palomar, i el 25 de maig a Bocairent.  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *