En la reunió, la regidora ha estat acompanyada per la Cap del Departament de Benestar Social de l’Ajuntament d'Alcoi, Eloísa Sempere. Des d'UNICEF els han explicat els passos a seguir per a que Alcoi entre en aquest programa a la convocatòria de juny de 2018 i els passos a treballar durant aquestos dos anys.

Els dos punts fonamentals per poder accedir a aquest programa són la creació d'un Pla Infantil d'Infància i d'un òrgan que regule la participació infantil. Recordem que Alcoi va decidir en un plenari municipal celebrat a finals de l’any passat començar el procés per a convertir-se en ciutat amiga de l la Infància d’Unicef (CAI)

Aroa Mira indica que «ens han facilitat una guia amb tot el que hem de treballar, no obstant des d'UNICEF ens han felicitat per les polítiques que estem duent endavant en temes d'infància, com el programa 'APEGO' o 'FARO' i ens han animat a seguir per aquest camí, Marlene Perkins serà l'encarregada d'assessorar-nos en aquest procés».

La regidora recalca que «el nostre govern sempre ha tingut present a la infància, hem de tenir en compte que una ciutat que pensa en la infància és una ciutat que pensa en el futur de tots. En ella, els xiquets són agents actius, opinen sobre el que els afecta i les seues veus són tingudes en compte».

Els objectius que té el Programa Ciutats Amigues de la Infància són impulsar l'adopció de Plans d'Infància Municipals, promoure la participació dels nens i nenes en la vida pública municipal a través dels Consells d'Infància, impulsar el desenvolupament de polítiques municipals que tendeixen a afavorir l'aplicació de la Convenció sobre els Drets de l'Infant i promoure el treball en Xarxa d'UNICEF Comité Espanyol amb les entitats locals.

Una Ciutat Amiga de la Infància (CAI) respecta i aplica en les seues polítiques, normes i programes els drets de la infància continguts en la Convenció sobre els Drets de l'Infant (CDN), un tractat internacional que recull els drets de la infància i que és el primer instrument jurídicament vinculant que els reconeix com a subjectes i defensors dels seus propis drets. Ser una Ciutat Amiga de la Infància significa traslladar la CDI a l'àmbit local, reconeixent als xiquets i xiquetes el seu dret.

Alejandro Muñoz – Empresa Multiservicios te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *