En breu es reprendrà el projecte Fem Família, el programa impulsat per l’Ajuntament durant els últims anys amb l’objectiu de facilitar el treball en equip de mares i pares per a resoldre dubtes i inquietuds sobre l’atenció als fills, tot rebent assessorament i formació de professionals. Fem Família, que compta ja amb més d’un miler d’assistents a les diferents xarrades i tallers que s’han efectuat durant els dos últims cursos, torna enguany amb una renovada dinàmica d’activitats per adaptar-se millor a les expectatives i necessitats de tota la comunitat educativa. Així, la Regidoria d’Educació proposa continuar amb les sessions informatives (xarrades) sobre diferents temàtiques, els conceptes de les quals podran aplicar-se i treballar-se posteriorment amb tallers pràctics per part dels pares i mares d’alumnes alcoians d’Infantil, Primària i, també enguany, Secundària.
 
Les principals novetats del projecte respecte de cursos anteriors consisteixen a que les activitats se centraran en tres blocs principals: Emocional, Afectiu i Alimentació Saludable. Aquestes activitats tindran lloc, preferentment, divendres de vesprada (a partir de les 18h) o dissabte de matí (a partir de les 10.30h), tractant d’afavorir la conciliació familiar, segons s’ha observat de les experiències d’anys anteriors.
 
Enguany, a més, la ponència o xarrada s’acompanyarà del taller pràctic, que es realitzarà a continuació pel mateix ponent o pel seu col·laborador en la sessió.
 
Les activitats estaran dirigides a un segment concret d’edat (per exemple, 0-3 anys, 3-6 anys, 6-11 anys, 11-14 anys) i així s’especificarà en la informació sobre l’activitat que es publique.
 
Una altra de les novetats radica en que mentre tinga lloc la xarrada, es farà coincidir una activitat lúdica paral·lela a la ponència, amb la intenció de que els pares puguen assistir amb els seus fills i que aquests tinguen també la seua activitat. A més, s’intentarà tant com siga possible que aquesta activitat lúdica estiga relacionada amb la temàtica de la ponència.
 
Cal indicar que s’ha creat un correu electronic (alcoifemfamilia@gmail.com), on es podrà sol·licitar qualsevol tipus d’informació referent a les activitats de Fem Família. A més, per millorar la difusió i promoció del projecte, s’ha creat també una pàgina de Facebook. La inscripció a les activitats és totalment gratuïta, i es podrà formalitzar a través de l’esmentat correu electrònic o també de l’esdeveniment que es crearà puntualment a Facebook. La programació completa del programa ‘Fem Família’ es farà pública en breu.
 
Manolo Gomicia ha remarcat que el programa Fem Família ha tingut una gran acollida des de la seua posada en marxa: “La resposta i l’acceptació de pares, mares i educadors ha estat molt bona, per això volem seguir oferint-lo, i a més millorar alguns dels aspectes que hem detectat que podien contribuir a facilitar l’accés a les sessions dels principals interessats, que no són altres que mares i pares de xiquets en edat escolar. Hem tingut algunes res per introduir canvis que vagen en aquesta direcció, i per això hem potenciat alguns aspectes per intentar que els continguts puguen arribar al màxim de gent possible”. 
 
Esmorzar Saludable
Pel que fa al programa Esmorzar Saludable, està adreçat als alumnes de 5/6 anys de tots els centres escolars públics. Enguany, també s’uneixen al projecte alguns centres concertats, favorables també a l’alimentació saludable dels nostres xiquets i xiquetes, i preocupats per la seua relació amb la salut.
 
En paraules del regidor d’Educació Manolo Gomicia, “un any més el projecte Esmorzar Saludable es perfila com un instrument que permet la generació i enriquiment de coneixements i actituds protectores front als factors causals més coneguts de sobrepés i obesitat en la població infantil, un problema de salut entre els escolars al qual no podem deixar de prestar atenció”.
 
Les diferents activitats per als alumnes d’ aquest projecte es desenvolupen sempre utilitzant una metodologia participativa, que indueix als alumnes a reflexionar. En aquest sentit, el principal objectiu és ajudar als alumnes a descobrir les seues possibilitats, a que participen, a que formen noves actituds i a que adquiresquen conductes més saludables.
 
Els objectius generals del projecte Esmorzar Saludable són:
 
– Promoure hàbits  alimentaris saludables en alumnes de 5 i 6 anys.
– Contribuir a la prevenció del sobrepés i obesitat infantil potenciant factors de protecció front a aquestes malalties (hàbits alimentaris correctes i exercici físic).
– Implicar en aquesta tasca a pares i docents.
– En especial, augmentar i consolidar l’hàbit d’esmorzar adequadament cada matí, com a mesura de prevenció del sobrepés i l’obesitat infantil.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *