La creació d'aquestes franges auxiliars està contemplada en el pla local de prevenció d'incendis que va ser aprovat fa uns mesos. Els treballs consisteixen a reduir la vegetació de determinades parcel·les de terrenys a través de tales controlades, així permeten als mitjans d'extinció treballar amb major efectivitat en el moment en què les flames arriben a aquests llocs.

Els treballs que ja van ser realitzats en l'Estepar també i després en Barxell, on també protegeixen Baradello i Sergent. Ara han estat en Gormaget i seguiran en els pròxims dies en la zona del Preventori.

El regidor de Medi ambient, Jordi Martínez segueix incidint que “els incendis s'apaguen a l'hivern, nosaltres seguim aplicant les mesures del pla local de prevenció d'incendis per a tractar de protegir totes aquestes zones”. L'edil explica que “els treballs seguiran en el Preventori, continuant així amb la protecció de les zones d'habitatges en les muntanyes de la nostra ciutat”.

Els treballs estan sent realitzat per 10 alumnes del pla d'ocupació que va començar el passat el 15 d'octubre, que segueixen les instruccions dels seus professors. En aquests tallers treballen 37 persones durant 6 mesos, 30 d'ells com a alumnes dividits en 10 grups; treballs forestals, revestiment i pavimentador-adoquinador. Aquestes 30 persones aprenen un ofici per a incorporar-se al mercat laboral alhora que treballen per a millorar Alcoi, les altres 7 formen l'equip docent i administratiu.

A més del taller d'ocupació, està en marxa el pla d'ocupació, mitjançant el qual un total de 16 persones treballen en la millora dels parcs de la ciutat. La diferència entre taller i pla d'ocupació és que en el “taller” es forma a persones que alhora treballen i en el “pla” es contracta a professionals del sector que ja estan formats.

Alejandro Muñoz – Empresa Multiservicios te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *