Andrés García-Reche, actual Vicepresident Executiu del Consell Valencià d’Innovació, assistia ahir dijous, en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, a una reunió de treball en la qual també participaven l'alcalde, Toni Francès, el President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez; el Secretari Autonòmic de Presidència, Andreu Ferrer; els alcaldes de Vila-real i Salines, José Benlloch i Isidro Monzó; els regidors de Territori d'Ontinyent, Alcoi i Gata de Gorgos, Rebeca Torró, Manuel Gomicia i Jaume Monfort; la directora de la Fundació Globalis, Edurne Zubiria; i Ibon Basterrechea i Sergio Serna com a representants de la xarxa INNPULSO.

En aquesta trobada, García-Reche assegurava que els municipis «tindran tota la importància que vullguen" en l'Agència Valenciana d'Innovació, que es preveu constituir el segon semestre d'aquest any. Andrés García-Reche destacava que al costat del projecte col·lectiu que suposa crear l'Agència, «el fet que els municipis es plantegin què poden fer ells per innovar ens sembla essencial, i més en un territori com el nostre on el model productiu està molt descentralitzat».

El futur President de la AVI lamentava que «després d'haver liderat la investigació i la innovació a Espanya durant els anys 80 i 90, la Comunitat Valenciana està ara a la cua en aquesta matèria en companyia de Múrcia, perquè es genera coneixement però no s'utilitza adequadament». En aquest sentit, destacava que «és molt important que la inversió que es faci en R+D es faci bé, aprofitant els coneixements que es genera a les universitats, a les seus del CSIC, els instituts tecnològics i les empreses que aposten per la innovació. Com també és important que les ciutats siguin precursores d'aquesta aposta pel coneixement», assenyalava.

L'Alcalde, Toni Francès, comentava: «Des de fa anys, alguns governs locals ja treballem amb la innovació com a motor del desenvolupament econòmic de les nostres ciutats, ara ens constituirem com a un associació específica. D’altra banda, tenim la imminent creació de la Agència Valenciana de la Innovació, una molt bona notícia perquè suposa que eixe treball que hem estat fent les ciutats innovadores va a posar-se en valor i, per tant, anem a guanyar en eficàcia i en eficiència, i podrem aplicar directament les polítiques d’innovació del Consell en les nostres ciutats. Per tant, hui és un dia important, per arribar a eixe objectiu de transformar el nostre teixit productiu de guanyar en competitivitat, de crear ocupació i crear riquesa a les nostres ciutat».

Les 7 localitats que formen part de la xarxa INNPULSO han passat una avaluació que demostra la seva vocació innovadora i la seua capacitat. La innovació es desenvolupa sobre un territori físic on els municipis són espais destacats, per tant, els ajuntaments poden contribuir a la millora del model productiu com a administració més propera a la ciutadania i les empreses. Uns municipis que tenen vocació i voluntat de retenir el talent que generen, i que a més tenen capacitat per crear una cultura de la innovació que es puga traslladar des de molt xicotets als ciutadans.

Alejandro Muñoz – Empresa Multiservicios te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *