Dia molt especial per el Alberiquenys que viuen fora, i s’acosten al poble per a reunirse amb Familiars,i amics, recordar temps passats, i preparar la Setmana Santa i la Pasqua. Emoció i records es reviuen en aquest encontrés amb familiars i amics.

Novetats que començaràn demà 23 de març

Enguany, Benjamin Nogués, regidor d’Agricultura, amb la col-laboració de Vicent Escribà “pantalò”, ha volgut donarlí major esplendor a la Festa, i res millor que un Mercat Agricola i Tradicional, que s’inaugurarà el 23 de març, a les 12 del matí, on voràn com es treballaven els camps i quines ferramentes utilitzaven, on els cavalls tenien un protagonisme important. En la casa que havia cavalls, sels tractava “a cos de rei”, ja que depenien d’ells per a llaurar, passar la retlla, fer solcs, etc., tot alló que huí fan els tractors i les “muletes mecaniques”.Tallers Infantils, joguets tradicionals, oques, gallines, cavallets, diversos oficis antics, i altres activitats, farán recordar temps passats.

Segons ens comenta Benjamin, “de moment participen 22 paraetes de llauradors i diverses associaciòns d’Alberic. Als 3 premis que es lliuraven, s’afexit dos mes, “parada millor arreglada i a la millor forma d’oferir les excel-lencies de l’encisam”. El jurat format per representants (normalment son els Presidents Locals) de AVA, L’Uniò, Consell Local Agrari, Jurat de Recs i President de les Confraries d’Alberic, serán els encarregats d’adjudicar els premis.

Novetats enguany, serán que les parades ambulants, es col-locaràn a una part del camí, que và de la Creu Roja, fins les Cases de Pilara, per a que la gent puga transitar millor, i les atraccions es situaràn totes, a la Avinguda de La Muntanyeta (antiga N-340).”

En l’Ermita de Santa Barbara, situada en la part alta de la Muntanyeta, es podrá visitar les imatges de Setmana Santa, que al caurer la nit, les Confraries faràn el “Trasllat o Baixada de Sants” en processó, fins als llocs que les Confraries han preparat, per a ser exposats la setmana següent.

“Panquemados – Mona de Pasqua”

Cap de Setmana plena d’actes, per a visitar Alberic en familia o en amics, on antes moltes persones s’acostaven el diumenge, i ara tindràn també el disabte per a disfrutar del Mercat Agricola i Tradicional, i adquirir el autentic i tradicional “Panquemado o Mona de Pasqua”, coques d’anou i panses, cistelletes,etc, en qualsevol forn d’Alberic.

Alberic, cap de referencia en la Ribera Alta.

Fdo.: Eduardo Sala – Corresponsal Ribera Alta. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *