Exactament divendres 11, a partir de les 9 hores, un ecoparc mòbil els permetrà conèixer tots els secrets del reciclatge i la importància de dur-ho a terme per a les futures generacions. L'ecoparc mòbil és un vehicle que serveix com a punt de dipòsit de residus domiciliaris per als municipis que pertanyen al Consorci Ribera i Valldigna que no tenen un ecoparc fix. Cada dia visita dos municipis segons un calendari programat, amb una freqüència de pas per municipi de 15-20 dies.

Aquest vehicle compleix sobretot dues funcions importants com són les de facilitar un punt d'abocament de residus als veïns que no tenen ecoparc en la seua població i no es puguen desplaçar als ecoparcs de les poblacions més properes de la xarxa del Consorci i és a més un mitjà de comunicació per a sensibilitzar a la ciutadania de la importància del reciclatge.

En aquest últim punt és on està basada la campanya de comunicació, enguany, com a experiència pilot, es van programar en el calendari diverses jornades de sensibilització, destinades sobretot a centres escolars amb els objectius de conscienciar de la importància del reciclatge de residus; explicar la manera de reciclar i bones pràctiques ambientals; informar dels problemes que es deriven d'un mal reciclat (contaminacions, abocadors incontrolats etc.); donar a conèixer les alternatives de les quals disposen tots els veïns del Consorci Ribera i Valldigna per a reciclar, com són els ecoparcs fixos i l'ecoparc mòbil; conèixer els diferents tipus de residus i els riscos de no reciclar-los correctament; i conèixer els diferents usos dels residus després del reciclat.

En la visita, l'educador explica tot el procediment als alumnes i alumnes i poden veure per dins l'ecoparc mòbil així com els diferents residus que pot arreplegar.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *